Salvem el 10%!!!

He rebut aquest mail i penso que pot ser interessant aquesta teoria i la filosofia que implica.

Descobreix el principi 90/10
Canviarà la teva vida (almenys la forma en com reacciones a situacions)
Quin és aquest principi?

El 10% de la vida està relacionada amb el que et passa, el 90% de la vida està relacionada per el forma en com reacciones. Què vol dir això? Nosaltres realment no tenim control sobre el 10% del que ens succeeix. No podem evitar que el cotxe es desmonti, que l'avió arribi tard, el qual llançarà per la borda tot el nostre pla. Un automobilista pot obstaculitzar-nos en el trànsit. No tenim control d'aquest 10%. L'altre 90% és diferent. Tu determines l'altre 90%.

Com?...Amb la teva reacció. Tu no pots controlar el semàfor en vermell, però pots controlar la teva reacció. No deixis que la gent s'aprofiti de tu. Tu pots controlar com reacciones. Posem un exemple:

Estàs esmorzant amb la teva família. La teva filla tira una tassa de cafè i taca la teva camisa de feina. Tu no tens control sobre el que acaba de passar. El següent que succeeixi serà determinat per la teva reacció. Tu maleeixes. Renyes severament la teva filla perquè et va tirar la tassa a sobre. Ella es posa a plorar. Després de renyar-la, et gires a la teva esposa i la critiques per col·locar la tassa massa a prop de la vora de la taula. I segueix una batalla verbal. Tu cridant puges a dalt a canviar-te la camisa. Quan baixes de tornada, trobes la teva filla massa ocupada plorant acabant-se l'esmorzar per estar llesta per a l'escola. Ella perd l'autobús. La teva esposa se n'ha d'anar immediatament a la feina. Tu t'afanyes ha agafar el cotxe i portes la teva filla a l'escola. A causa de que tu ja vas endarrerit, condueixes a molta velocitat superior a la màxima.

Després de 15 minuts de retard i rebre una multa de tràfic de 60.00€,arribes a l'escola. La teva filla corre a l'escola sense dir-te adeu. Després d'arribara l'oficina 20 minuts tard, t'adones que se't va oblidar el maletí. El teu dia va començar terrible. I sembla que es posarà cada vegada pitjor. Ansies arribar a casa teva. Quan arribes a casa teva, trobes un petit distanciament en la teva relació amb la teva esposa i la teva filla.

Perquè? A causa de com vas reaccionar al matí.

Perquè vas tenir un mal dia?

a) el cafè ho va causar?

b) la teva filla ho va causar?

c) el policia ho va causar?

d) tu ho vas causar?

La resposta és la "d" Tu no tenies control sobre el que va passar amb el cafè. La forma en com vas reaccionar aquells 5 segons va ser el que va causar el teu mal dia. Et presento el que va haver d'haver succeït. El cafè t'esquitxa. La teva filla està a punt de plorar. Tu gentilment li dius, "va bé amb afecte, sol necessites anar amb compte la pròxima vegada rés més. Després d'agafar una camisa nova i el teu maletin, tornes a baix i mires a través de la finestra i veus a la teva filla agafant l'autobús. Ella tomba i et diu adeu amb la mà.

Notes la diferència? Dos escenaris diferents. Ambdós van començar igual. Ambdós van acabar diferent. Per què? Tu realment no tens control sobre el 10% del que succeeix. L'altre 90% es va determinar per la teva reacció. Aquí hi ha algunes formes d'aplicar el principi 90/10. Si algú et diu alguna cosa negativa sobre tu. No el prenguis molt a pit. Deixa que l'atac caigui com l'aigua sobre l'oli. No deixis que els comentaris negatius t'afectin. Reacciona apropiadament i no arruïnarà el teu dia. Una reacció equivocada podria resultar en la pèrdua d'un amic, ser acomiadat, et pots estressar, etc.

Com reaccionar si algú t'interromp en el trànsit? perds el teu control? colpeges sobre el volant? (a un amic meu se li va desprendre el volant) maleeixes? et puja la pressió?A qui li preocupa que arribis 10 segons tard a la feina? per què deixar que els cotxes t'aruinin el viatge? Recorda el principi 90/10 i no te preocupis d'això. Tu has dit que vas perdre la feina. Perquè perdre el son i enfadar-se? No funciones. Usa l'enegía, i el temps per trobar una altra feina. L'avió està endarrerit. Arruïnarà la programació del teu dia. Per què manifestar frustració amb l'encarregat de l'aerolínia? Ell no té control delque està passant. Usa el teu temps per estudiar, conèixer altres passatgers, per què estressar-se? Això farà que les coses es posin pitjor. Ara ja coneixes el principi 90/10. Aplica'l i quedaràs meravellat amb els resultats. No perdràs res si ho intentes. El principi 90/10 és increïble. Molt pocs el coneixen i apliquen aquest principi.

El resultat? Milions de persones estan sofrint un estrès que no val la pena, sofriments, problemes i maldecaps. Tots hem d'entendre i aplicar el principi 90/10. Pot canviar la teva vida! disfruta...

Autor: Stephen Covey

Dedicat amb tot l'afecte del món al Cinto, gràcies per ser-hi ! en els petits i grans moments de la Vida. Ets un gran Mestre!!!

Comentaris

Cris ha dit…
Una teoria molt encertada!
Ara només cal tenir-la present!
Aina ha dit…
tens tota la raó!
Anònim ha dit…
Ho intentaré!. Realmente si aconseguim mantenir la calma en els moments de tensió, aconseguirem controlar tot allò que estigui al nostre abast.

Entrades populars