Concurs d'enigmes (4)


Dimensió espai-temps:

Enmig d'un vagó d'un tren en marxa fent el seu recorregut, hi ha dues fonts de llum juntes (dues llinternes) però oposades; és a dir cadescuna emet el seu raig de llum en direccions oposades. Als dos extrems del vagó hi ha una una porta de connexió cap als altres vagons.

Experiment:
1) una persona es situa almig del vagó amb un cronòmetre per mesurar quant de temps (des de que s'encenen), trigaran els dos ratjos de llum a arribar a les portes.

2) una altra persona està situada en un punt fora del vagó (pertant fora del tren) i en el moment precís que passa el vagó per aquell punt i s'encenen les llinternes, mesura també els temps d'arribada dels dos ratjos lumínics.

Pregunta: sempre trigaran els ratjos el mateix en arribar a les portes? Depèn d'alguna manera el punt des d'on es mesura? hi ha alguna variació? perquè???

Gràcies Emma!!!

SOLUCIÓ A L'ENIGMA ANTERIOR:

Com cal completar aquesta sèrie lògica? 5555444332

Aquesta sèrie no admet més elements. Teòricament caldria afegir-hi zero vegades la xifra 1, cosa que és evidentment impossible.

Animeu-vos!!!!!!! envieu les vostres respostes (com a comentari). La solució es publicarà d'aquí 15 dies amb el següent enigma. (5-10-08)

Comentaris

Per suposat depèn de l'observador.

L'observador de dins el vagó veurà que la llum arriba al mateix temps a les dues portes.

En canvi l'observador de fora veurà que la llum arriba primer a la porta del darrera.

Tot depèn del sistema de referència que prenguem.

Salut!

Entrades populars