La responsabilitat és de tots


Alguns cops en el nostre entorn hem de realitzar tasques que per poder-se portar a terme correctament i adequadament és necessària la participació i la col.laboració dels membres del grup. Es reparteixen les feines a realitzar i s'espera a que el procés es posi en marxa.

Resulta però que de cop aquest projecte no funciona perquè algú deixa de fer allò que li corresponia fer... i aquí es crea el gran problema d'acusacions, enrabiades....

Podria ser ben bé un conte de Gianni Rodari , encara que en desconec l'autor, us proposo aquest petit conte "La responsabilitat és de tots" on irònicament retrata una realitat ben real i que per desgràcia es dona massa sovint.

Aquest és un conte sobre Gent anomenada Tots, Algú, Qualsevol i Ningú. S’havia de fer un treball important i Tots estaven segurs que Algú el faria. Qualsevol l’hauria pogut fer, però Ningú el va fer. Algú es va enfadar per això, perquè era feina de Tots. Cadascú pensà que Qualsevol el podria fer, però Ningú es va assabentar que Tots no el farien. Tots van culpar Algú, quan Ningú va fer el que Qualsevol podia haver fet.

Comentaris

Carme Rosanas ha dit…
Té gràcia el joc de paraules i noms. Un conte molt alliçonador.

Entrades populars