Amor contra perversió


Hi havia una vegada un mico molt compassiu que obria el seu cor a tots els animals que trobava. Un dia va conèixer a una tortuga mascle i va encetar-hi una bona amistat. Tortuga i mico passaven moltes hores del dia parlant de les seves coses. Però la tortuga ja n'estava cansada i, a més, la tortuga femella va començar a sentir-se molesta perquè el seu marit estava massa hores fora de casa. Per això, va demanar-li explicacions i la tortuga mascle li va explicar que havia trobat un gran amic, un mico molt afectuós, amb qui podia parlar de molts temes i sortir enriquit amb la seva amistat i els seus sentiments plens de bondat.

L'esposa, aleshores, va sentir-se gelosa i es va dir:

"Haig de trobar alguna manera d'acabar amb aquest maleït mico".

Va esbossar un pervers pla i el va posar en acció. Va començar a fingir que havia agafat una rara malaltia molt maligna i que la seva vida era en perill. El marit estava realment preocupat
- Què puc fer per tu, esposa?

La tortuga femella va dir:

- Els meus òrgans estan molt febles. En qualsevol moment puc morir. He consultat la tortuga metge i m'ha assegurat que només puc salvar-me si menjo fetge de mico.

L'angoixa va amarar el marit. L'esposa va insistir:

- Necessito fetge de mico o moriré; t'ho asseguro. Tu tens amistat amb aquest mico tan compassiu. Si és tan bondadós, com sempre dius, no dubtarà en oferir el seu fetge per a salvar la meva vida.

La tortuga mascle va anar a parlar amb el mico i no es va atrevir a dir-li la veritat:

- Amic mico, la meva esposa et vol conèixer i omplir-te d'atencions. Vine a dinar a casa nostraLes tortugues vivien enmig d'un estany i el mico no sabia nedar.

Va preguntar:

- I com arribaré a casa vostra?

- Molt fàcil, amic; només he de dur-te sobre la meva closca

- Magnífic! - va dir el mico satisfet i anhelant conèixer l'esposa del seu bon amic.

Van començar a creuar l'estany, el mico anava damunt la closca. A mig camí la tortuga va dir:

- He de dir-te la veritat. Necessitem un fetge. La meva dona esta molt malalta i ha de menjar fetge de mico si vol salvar la vida.

El mico, que era molt llest, de seguida va captar les intencions de la tortuga femella. Aparentant una gran naturalitat va dir:

- Per què no m'ho havies dit abans? Resulta que he oblidat el fetge a la meva cabana, sobre l'arbre. Però ja saps com t'estimo, així que tornem i l'agafaré. Si la teva esposa està malalta, jo l'ajudaré encantat.

Van tornar fins el refugi del mico i aquest va grimpar pel tronc de l'arbre. Des d'allí exclama a la tortuga mascle:

- Pobre ximple la teva dona t'ha enganyat! No puc seguir associat amb algú tan estúpid. Ella és perversa i tu, simplement, un babau. Et desitjo el bo i millor, creu-me, però no tornis per aquí.

Recopilació de contes orientals

Sobre coneguts, amistats, amics i amics de veritat! i com distingir-los.

Comentaris

Anònim ha dit…
Que bó!

La malícia de les persones, i les gelosies de vegades trenquen magnífiques amistats. Però l'essència de l'èsser humà ja se sap que "neix bó per naturalesa, malgrat les circumstàncies de la vida fagin que es corrompeixi"...
Petons Aina
Lules
Aina ha dit…
És ben cert! Els "micos" alguns cops ens trobem amb algunes tortugues o altres animals que per gelosia, malicia.... o el mal que sigui ens hem de separar d'elles. La qüestió és que les tortugues en el fons voldrien ser com els micos però no saben com i als micos sent com som l'únic que pots dir és: que et vagi tot molt bé! et disitjo el millor!!!
Petonets

Entrades populars