Quina és la solució?


"La solució és Walther" Matti Juhani Saari, l'estudiant de 22 anys que aquest dimarts va assassinar deu persones abans de suïcidar-se en un centre de formació professional finlandès de Kauhajoki, portava planejant la matança des de 2002, segons nous detalls del cas que s'han conegut avui.

Així s'inicia una de les noticies més impactants d'avui a la premsa escrita. La solució és Walther, aquesta era la nota que va deixar a casa seva abans de fer la matança i suicidar-se. Van morir en aquesta acció nou alumnes i un professor del centre de formació professional després de la matança va provocar un incendi. Abans de portar-ho a terme havia penjat un video a youtube anunciant el que faria, ningú en va fer cas. Per què? Com és que un espai obert a tot tipus de públic accepta aquest tipus de material? Com és que la policia un cop alertada no va ser capaç de detectar un tipus de personalitat com cop ser Matti Juhani Saari? on eren els especialistes de transtorns de personalitat per poder detectar i prevenir una masacre? feia just un any al mateix pais ja hi havia hagut un altre atemptat del mateix estil.
Ironies de la Vida en el món de l'educació Finlàndia és el pais model d'innovació i experiència pedagògica. Ara bé també és el país conjuntament amb Estats Units i Yemen que té més armes de foc per habitant. Coherent?

Comentaris

Carme Rosanas ha dit…
Escruixidor! Sembla impossible que no es puguin evitar aquests coses i més quan hi ha un avís. Crec que aquests que tenen algun trastorn mental, segur, s'ho prenen cop un repte i com un desafiament a la societat, com un joc horrorós de "ja veuràs com ho acionsegueixo" i per acabar-se matant... No sé quina és la solució i ningú deu saber-ho.

Entrades populars