Gotes d'aigua enmig de la boira (2ona part)


... Per a mi, però, l'autèntic privilegi va ser trobar una petita gota fràgil però molt poderosa, per la seva saviesa, interioritat, humanisme, espiritualitat, .... Em refereixo a Mercè Paniker. Així finalitzava el post Gotes d'aigua enmig de la boira que vaig escriure al finalitzar un llarg i intens cap de setmana.

L'Eduard de Com gotes a l'oceà em va preguntar què va explicar la Mercè Paniker?. La qüestió en si, no és tan què va dir, sinó l'escència del que va dir. Intentaré explicar-me. En la ponència "Comunitat de valors, comunitat de futur" es va parlar de l'actual crisi de valors, ja que una societat en crisi permanent dels seus valors és una societat en decadència i sense futur. La complexitat social en tots els àmbits (família nuclear, canvis demogràfics, la globalització com a exclusiva finalitat d´aconseguir un mercat sense fronteres i una manera de governar controlada globalment. ....) les propostes per intentar modificar aquesta situació on sembla que estem inmersos.

Tot molt ben redactat i explicitat però..., que en som algun cop d'extremadament estructurats i seguint patrons donats!. Com costa obrir l'angle de visió cap al món . Ser capaç, en el fons, de captar l'escència de la Humanitat. Aquesta va ser la gran lliçó un vespre plujós de Mercè Paniker. Ser capaços d'obrir la ment i acceptar els altres tal com són amb les seves costums i creences.


"El Món és una Unitat i la Globalització no ens ha d'espantar a ningú, perquè és un fet positiu, pero sense oblidar lo local. Mahatma Gandhi el gran polític de la India deia: els occidentals volen canviar el Món, però s'obliden que el canvi comença per ells mateixos. Això cap dels nostres polítics, crec, que ho té massa clar"- Mercè Panniker (transcripció)

Comentaris

Gràcies per la continuació :)

Sembla que va ser molt interessant. Està clar que el canvi ha de començar per un mateix.

Salut!

Entrades populars