Concurs d'enigmes (5)


Enigma de temps

Si demà fos ahir, avui estaria tan aprop del diumenge com si fos demà. Quin dia és avui?


SOLUCIÓ A L'ENIGMA ANTERIOR

Dimensió espai-temps:
Enmig d'un vagó d'un tren en marxa fent el seu recorregut, hi ha dues fonts de llum juntes (dues llinternes) però oposades; és a dir cadescuna emet el seu raig de llum en direccions oposades. Als dos extrems del vagó hi ha una una porta de connexió cap als altres vagons.
Experiment:
1) una persona es situa almig del vagó amb un cronòmetre per mesurar quant de temps (des de que s'encenen), trigaran els dos ratjos de llum a arribar a les portes.
2) una altra persona està situada en un punt fora del vagó (pertant fora del tren) i en el moment precís que passa el vagó per aquell punt i s'encenen les llinternes, mesura també els temps d'arribada dels dos ratjos lumínics.
Pregunta: sempre trigaran els ratjos el mateix en arribar a les portes? Depèn d'alguna manera el punt des d'on es mesura? hi ha alguna variació? perquè???
Els ratjos si es mesuren en el punt d'observació de dins el vagó triguen exactament igual a arribar als extrems. Si es mesura en l'altre punt d'observació fora el vagó hi ha una diferencia existent entre els dos ratjos. Va més lent el raig que va en direcció contraria al tren
Animeu-vos!!!!!!! envieu les vostres respostes (com a comentari). La solució es publicarà d'aquí 15 dies amb el següent enigma. (19-10-08)

Comentaris

Jesús M. Tibau ha dit…
em sembla que avui és dijous, però no posaria la mà al foc
Carme Rosanas ha dit…
Doncs jo crec que és dimarts, però tampoc li possaria.
Aina ha dit…
jeje aneu dient que fins d'aquí 15 dies no sabreu la solució!!! aneu pensant teniu moooooooltes oportunitats

Entrades populars