Creure en la utopia


I HAVE A DREAM


"Tinc un somni" (I have a dream) és la frase més identificativa i el nom popular del discurs més famós de Martin Luther King, una part important pel Moviment Americà pels Drets Civils. El discurs va ser pronunciat als graons de l'escala del Lincoln Memorial, a Washington D.C. el 28 d'agost del 1963, com a part de la Marxa sobre Washington per la Feina i la Llibertat. (font viquipedia)


Martin Luther King, és possiblement una de les persones que personifiquen una real utopia. Aquí teniu un petit fragment del seu discurs més conegut. Què en penseu vosaltres?

Jo he somiat que els homes, un dia, s'aixecaran i comprendran d’una vegada que han estat fets per viure junts com a germans.


Jo he somiat aquest matí, que un dia, cada negre d’aquest país, cada home de color de qualsevol lloc del món, serà jutjat per la seva vàlua personal i no pel color de la seva pell, i que tots els homes respectaran la dignitat de la persona humana.

Jo he somiat també que, un dia, els ventres buits es podran omplir, que la fraternitat serà quelcom més que uns mots al final de la pregària, que serà el tema principal de l’ordre del món.


Jo he somiat encara que, un dia, la justícia brollarà com l’aigua i l’honradesa com gran torrent.


Jo he somiat també avui que en totes les altres esferes de l’Estat i en tots el municipis hi entraran els ciutadans elegits que ens faran justícia, estimaran la pietat i caminaran humilment pels camins del seu Déu.


Jo he somiat també que, un dia, jauran junts l’anyell i el lleó, que els homes podran descansar sota la parra i la figuera, i que ningú no tornarà a tenir mai més por.


Jo he somiat també avui que s’alçaran les fondalades i s’abaixaran les muntanyes i els turons, i el terrenys escabrós serà una vall, que Déu es deixarà veure, que tots el homes, aplegats, el veuran....


Jo he somiat també que, gràcies a aquesta fe, vencerem les temptacions del desesper i encendrem una llum nova damunt les tenebres del pessimisme.


En memòria de tots els éssers humans tractats injustament, perseguits, oprimits i que han de fugir de les seves llars per sobreviure.

Encara que sigui en 24 hores de retard el meu petit homenatge i record en el DIA MUNDIAL DEL REFUGIAT.

Comentaris

Jesús M. Tibau ha dit…
no hem de renunciar mai a les utopies
Aina ha dit…
Hola Jesus!
Primer de tot ben vingut a Una real Utopia.
Crec que l'ésser humà pot realitzar tot allò que es proposi, fer real les seves utopies (a tots nivells. Si no creiem en les utopies no hi ha esperança, què ens quedaria doncs?
Fins aviat
Anònim ha dit…
Realment és l'únic que ens impulsa, tot desig és una utopia que volem que es realitzi en el futur

Entrades populars