Un Món invisible

"La terra és la nostra Vida, la nostra sang. Sense la Selva no podem viure" (Penan-Malasia)

A finals del mes de maig va sortir publicat als mitjans de comunicació fotografies úniques "d'indígenes invisibles", indígenes aïllats d'un món del segle XXI a una zona fronterera entre Brazil i Perú. Es creu que fugien de la tala ilegal que està afectant a les regions de Yurúa, Purús i Envira.
Aquestes fotografies pertanyen a uns dels últims pobles indígenes aïllats que d'una forma voluntaria volen viure la seva vida amb les seves costums, rituals i normes apart de la "nostra societat civilitzada".
Si aquesta decisió es respectés, es respectés l'Ésser Humà integrament, no hi hauria ningú que en nom de res volgués desplaçar-los o molt pitjor destruir-los destruint amb ells la fauna, la vegetació, la Vida en definitiva. Però en nom d'un progrés mal entès s'entra en contacte sense cap mena de mirament portant una pandemia invisible molt perillosa: lluites i morts violentes per un terreny, èxodes amb l'afany de sobreviure, malalties i infeccions que fins el moment desconeixien ja que mai havien entrat en contacte amb "extranys".
Aquest és el món que volem? Aquest és el futur que el Món necessita?... un món dominat pel poder i el diner? que unícament pensa amb ara però gaire o poc amb el demà. Si matem la Selva matem, l'aire, l'aigua, la Vida, en resum podriem arribar a matar l'esperança.
Més informació i fotografies a: http://www.survival.es/noticias/3345

Comentaris

Entrades populars