Queda prohibit el Nadal.


Des de fa un temps ençà, en alguns sectors, sembla que hi ha un interès en menysvalorar certes tradicions, en base religiosa, amb un afany d'un laicisme enmascarat per un respecte a altres cultures i tradicions de nouvinguts o possibles hipersensibilitats d'altris.

Hem passat per fases d'arbres de Nadal, sostenibles accionats per pedals, a pessebres cívics, plantejant-se si la figura del caganer és adequada o no, i si el bou i la mula violen els drets dels animals; a Calendaris de Desembre, no d'Advent , no sigui cosa que ens fes mal, fins arribar a voler canviar el nom de les Festes de Nadal i de Setmana Santa per Vacances d'Hivern i Vacances de Primavera. Gràcies a Déu, ai! perdó! potser no es pot dir... hauria potser de dir gràcies a l'atzar?, el Conseller d'Educació s'hi va negar. Un altre exemple, no fa tants dies que es va plantejar la proposta de supressió de la festivitat de la Puríssima com qui no vol la cosa.

El més curiós de tot és que cada comunitat i cultura, fomenta i defensa les seves tradicions, ja que són aquestes que en bona part formen la seva identitat com a Poble. Fixeu-vos sinó que d'una forma més o menys estricta, hebreus, musulmans, indús, orientals i la resta d'Europa... segueixen les costums que generació darrera generació s'han perpetuat.

Si el laicisme s'entén com a premisa fonamental per garantir l'articulació de la societat, la convivència ciutadana, la llibertat de credo... per què aquesta creuada contra la nostra pròpia identitat?. Una prèvia abans de continuar, tradició, encara que tingui arrels religioses, no vol dir pas religió ni creença personal, això queda en l'àmbit personal més estricte. Doncs bé, la nostra cultura i els nostres fonaments històrics provenen d'arrels cristianes. Negar aquest fet o desvirtuar-lo comporta un empobriment educatiu i cultural, que no ens enganyem, ja existeix. Aneu si voleu a veure el projecte de l'Art Romànic del MNAC (So i color), molt interessant per cert, i intenteu explicar les obres d'una "manera alternativa" més adequada al nostre món politicament correcte.

En definitiva, aquesta compulsió laicista, està promovent una incompetència cultural als joves de la nostra societat. Això si, pobres de nosaltres que tinguem alumnes musulmans, i per dinar es posi a taula porc i no s'ofereixi cap via alternativa, se'ns pot titllar de poc sensibles i respectuosos amb la Diversitat cultural! Neguem les nostres arrels, la nostra identitat per reinventar-nos cada dia depenent d'on bufi el vent.

Queda prohibit el Nadal és un petit text, on amb to irònic, es replanteja la festa d'aquests dies tenint en compte totes les possibles suceptibilitats i sinó són possibles inventades no fos cas que potser algun dia apareguessin.

Queda prohibit el Nadal

La conselleria de Sostenibilitat Sostenible ha decidit:
(1) El 25 de desembre serà anomenat, oficialment, Dia del Solstici d'Hivern i la Celebració del Naixement del Sol.
(2) El pessebre és dirà ara Representació d'Escenes Quotidianes No Urbanes. La presència de figuretes haurà de ser paritària. L'Àngel anunciador no podrà aparèixer a més de 80 per hora. A la Mare de Déu i a Sant Josep se'ls aplica la llei de successions contra els rics i els poderosos i res d'establia, a parir a la via. El Nen Jesús serà la nena Jesusa.
(3) S'eliminen els llums nadalencs i s'apagarà la resta d'il·luminació com a mesura d'entristiment global.
(4) Els 3 Reis Mags i les 3 Reines Magues seran l'heterosexual, l'homosexual i el transsexual. Es crea la figura d'un quart Rei i una quarta Reina bisexuals. L'Estel de Betlem es canvia per una imatge del Subcomandante Marcos. La Cavalcada se celebrarà per Halloween, que és quan els nens hauran de disfressar-se ja que el Carnaval desapareix del febrer per no coincidir amb la Setmana Blanca.
(5) El tortell de Reis i Reines serà substituït per un falafel amb sorpresa. La sorpresa haurà de ser una autentica merda, no fos cas que el nens tinguessin alguna mena d'alegria o d'il·lusió.
(6) El Pare Noel es manté igual, però arriba en bicicleta per evitar l'explotació animal dels pobres rens.
(7) La Missa del Gall s'anomenarà del Xai i s'hi sacrificarà aquest animal en direcció a Pamplona.
(8) S'elimina el tió per apologia de la violència.
(9) El vesc, la ponsètia, el boix grèvol i l'arbre de Nadal seran substituïts per plantes de marihuana que, en ser fumades, permetran cantar "que guai que està la maria, fum, fum fum".
(10) el dinar de Nadal serà vegetarià i no transgènic. Els ingredients hauran de comprar-se en una botiga de comerç just. Queden prohibits el vi i el cava i serà obligatori beure sucs baixos en calories.
Amén... o no.

Autor: Iu Forn (Periodista)

gràcies Isabel!

Comentaris

Anònim ha dit…
Gràcies a tu Aina per ser com ets el millor dels teus escrits es que els practiques diàriament en la teva vida quotidiana i això no es fàcil!!! petons

Entrades populars