Ja arribat la llum de Betlem


Si ahir em feia ressò de com es pot materialitzar una festa i fer-la en ella mateixa absurda, deixant i oblidant en un racó fosc i obscur l'ànima, avui m'agradaria mostrar l'altra cara més lluminosa i més esperançadora per les persones. M'agradaria parlar d'una iniciativa que acabo de conèixer però sé que ja fa temps que està en marxa.

El projecte és una iniciativa dels Escoltes i Guies d'Àustria que, amb la col·laboració d'escoltes de diferents països europeus i altres continents, reparteixen la Llum de la Pau encesa cada any per un nen o nena austríac a la cova del Naixement de Jesús a Betlem.

La distribució de la Llum de la Pau a tots els països participants es realitza des de Viena. Allà, unes setmanes abans de Nadal, es reparteix la Llum a totes les delegacions escoltes i guies assistents perquè la facin arribar als seus respectius països amb un missatge de Pau. Posteriorment, els escoltes i les guies la distribueixen per hospitals, residències per a gent gran, presons i altres associacions dels seus respectius pobles i ciutats.

Cada any, ens preparem per a acollir a casa nostra la Llum de la Pau de Betlem amb un seguit de materials que ens acosten al sentit del Nadal.

Per obrir fronteres, és el lema d'enguany.

La Llum de la Pau de Betlem va arribar a Barcelona de la mà de Scouts Catòlics de Castella-La Manxa, a la Pàrroquia Sant Agustí, el 13 de desembre a les 18:30 h, des surten nombroses delegacions per distribuir-la arreu de l'Estat. Si no hi vau poder anar a l'acte del dia 13, podeu anar a buscar la Llum de la Pau de dilluns a divendres a la Delegació de Pastoral de Joventut de Barcelona, al carrer de Rivadeneyra nº6.

Moltes gràcies Vador per la informació!

Per més informació:

- Fotografies del diumenge a Sant Agustí:
http://picasaweb.google.es/MdD.Salut.BDN/JaHemAnatABuscarLaLlumDeBetlem13122009#

- Video informatiu de la Llum de Betlem:
http://www.luzdelapaz.org/ca/node/314

Iniciativa solidaria amb els cristians de Terra Santa:
http://www.colomdelapau.org/

Comentaris

Entrades populars