Univers virtual


En el nostre primer món en aquests moments, és dificil trobar persones que no estiguin vinculades o com a mínim relacionades amb el món de les noves tecnologies. Fa anys que estem inmersos amb processadors de textos o fulles de càlcul, navegadors per internet i correus electrònics o e-mails. Avui en dia ens seria difícil, no vol dir impossible, realitzar les nostres tasques sense un ordinador al costat i amb connexió a internet.

També des de quasibé el principi s'ha anat detectant la vulnerabilitat d'internet. A través d'aquest espai tenim un correu que no es tangible, simplement apretant un botó podríem fer desaparèixer tot d'informació potencialment important. Podem buscar i trobar totes les dades que ens puguin interessar amb pocs segons, "viatjar" fins els confins del Món i més enllà, estar connectats amb persones de tot el planeta, tenir converses virtuals i establint noves amistats... però tot això que sembla tant fascinant pot esdevenir una incomoditat o un malson.

La web o altrament dit la xarxa d'internet, ve a ser com un Univers virtual on tot per ser, pot ser possible. Res és impossible si es pot crear, no hi ha límits i diria que quasibé ni normes.

Un amic meu, fa uns mesos, em va comentar que no es comunicava mai per la missatgeria instantànea perquè havia conegut situacions com a mínim no agradables. En aquell moment, un dia d'abril, no hi vaig caure; no entenia quin mal hi havia en parlar amb un amic o amiga teva per missatgeria instàntanea. No fa gaire, m'en vaig adonar, arrel dels cucs que suposadament corren pel Facebook, per les invitacions que arriben de persones que ni tal sols coneixes i que potser no vols conèixer... ja ho escrivia en un post fa uns dies cafezoombloc; o per la "facilitat" que hi ha en falsificar identitats , fent-se passar per algú altre canviant gènere edat i característiques personals....

Un Univers virtual meravellós i infinit amb molt de potencial, la porta a un nou futur; però a la vegada un terreny on s'ha d'anar amb molt de compte i ser concient per on ens movem... Sigueu feliços!!!!

Comentaris

Entrades populars