Roses en novembre


Aquestes darreres setmanes han estat molt especials. Les darreres setmanes de novembre eren portadores d'una llum aparentment feble però amb una energia interior molt autèntica.

Quan apareixen a la vida situacions de crisi dins del teu entorn més proper, quelcom en el teu interior es trenca, i per uns instants el temps s'atura i l'únic que per a tu realment existeix és superar l'entrebanc, recuperar el que s'ha temut perdre, quasibé com si es desitjés tancar els ulls per uns segons i en obrir-los aquell malson hagués desaperagut.
Una mica és el que m'ha passat aquests darrers dies anant amunt i avall de l'hospital a la feina, a casa i tornar a l'hospital. Tenim molts cops la por a perdre, a canviar el conegut pel desconegut, estem més còmodes amb les nostres rutines, ens fan sentir segurs, penses que res dolent no pot passar... però de tant en tant passa...
En realitat no hi ha res de negatiu ni dolent en una situació de crisi, simplement no és més que una lliçó de vida que afecta a les diverses persones. En aquest periode de temps et planteges moltes coses: què has fet fins al moment i què no has fet o no has pogut fer, que has pogut parlar i el que queda per parlar....

Poc a poc, almenys aquesta ha estat la sort, comences a veure llum a final del tunel. Penses que al cap i a la fi hi haurà un final feliç. L'únic que desitjo!
Dedicat a una Rosa en novembre!!! (molts petons mare!)
L'àguila
L'àguila és una de les aus de major longevitat. Arriba a viure 70 anys. Però per a arribar a aquesta edat, en la seva quarta dècada ha de prendre una seriosa i difícil decisió. Als 40 anys, ja les seves ungles son tan llargues i flexibles que no pot subjectar a les preses de les quals s'alimenta. El bec allargat i en punta, es corba massa i ja no li serveix. Apuntant contra el pit estan les ales, envellides i pesades en funció de la gran grandària de les seves plomes, i en aquells dies, volar es torna molt difícil. Llavors, té només dues alternatives: deixar-se estar i morir... o enfrontar-se a un dolorós procés de renovació que li durarà aproximadament 150 dies.
Aquest procés consisteix a volar d'alt d'una muntanya i recollir-se en un niu, pròxim a una lloc recollit on no necessita volar i se sent més protegida. Llavors, una vegada ha trobat el lloc adequat, l'àguila comença a copejar la roca amb el bec... fins arrencar-lo.Després espera que li neixi un nou bec amb el qual podrà arrencar les seves velles ungles inservibles.Quan les noves ungles comencen a créixer, ella desprèn una a una les seves velles i grans plomes. I després de tots aquests llargs i dolorosos cinc mesos de ferides, cicatritzacions i creixement, aconsegueix realitzar el seu famós vol de renovació, renaixement i festeig per a viure altres 30 anys més. En la nostra vida també ens toca sofrir processos de reconversió per a no sucumbir. Tenim potser que protegir-nos per algun temps, meditar, sotmetre'ns a certs sacrificis per a portar a terme alguns canvis.

Comentaris

Carme Rosanas ha dit…
Espero que aquest procés de renovació que has viscut tant a prop, no sigui masa llarg ni massa dur. I que vagi millor.
Cris ha dit…
Aina, espero que la llum del final del túnel cada dia sigui més a prop. I que el final de tot plegat sigui tan feliç com desitges. Una abraçada molt gran i molta força!
Aina ha dit…
Hola Carme i Cris!
Realment son experiències profundes.
ja portem més de quinze dies a l'hospital per una trencada de fèmur en una persona de certa edat...
estic una mica esgotada però amb ànims i força per seguir endavant!
Molts petons guapes

Entrades populars