Birmania


La líder per la democràcia a Birmània i guanyadora del Premi Nobel de la Pau, Aung San Suu Kyi, ha passat 13 anys detinguda per la junta militar d'aquest país. Al costat d'ella, milers de monjos i estudiants han estat empresonats pel coratge que han demostrat en oposar-se al brutal règim dictatorial i demandat un gir cap a la democràcia. Aquesta setmana s'ha obert una escletxa d'esperança perquè siguin alliberats; és moment d'unir-nos a la seva lluita.

Assumint el risc de parlar en nom dels qui han estat empresonats, els activistes birmans han reclamat aquesta setmana l'alliberament d'Aung San Suu Kyi i de tots els presoners polítics, mentre han realitzat una crida al món perquè els recolzi. En aquests moments en què la crisi econòmica fa més necessari el flux exterior d'ajut econòmic, els generals de Birmània s'estan tornant més vulnerables a la pressió internacional. Però encara així necessitem una allau de firmes en aquesta petició al Secretari General de Nacions Unides Ban Ki Moon perquè aquesta es converteixi en una de les seves prioritats absolutes. Cliqueu al següent enllaç per firmar, i reexpedeix aquest email als teus amics i familiars per ajudar a alliberar tots els presoners:


Les organitzacions activistes de Birmània s'han proposat aconseguir 888.888 firmes de suport. El número 8 té una enorme força simbòlica en la cultura birmana, i sabem que la junta governant és extremadament supersticiosa: un nombre de firmes tan contundent podria arribar a tenir influència. Tanmateix, i malgrat la dramàtica situació política del país, Birmània apareix absent dels títulares de premsa i noticieros. És per això que, per arribar a aquesta ambiciosa xifra, necessitem reexpedir aquest email i persuadir tots els nostres amics i coneguts que ens ajudin.Aung San Suu Kyi és el rostre internacional de la lluita per la democràcia a Birmània. Ha estat detinguda una i altra vegada des de 1988. En aquest moment es troba sota arrest domiciliari, i no se'l té permès el contacte amb el món exterior.No obstant això, la creixent pressió internacional està començant a funcionar: el desembre passat, 112 exmandataris de 50 països van enviar una carta al Secretari General de NU Ban Ki Moon instant-lo a exercir la pressió necessària per alliberar tots els detinguts polítics. Com a resultat, 20 d'ells van ser efectivament alliberats el febrer, després d'una missió oficial de Nacions Unides al país.

Les nostres fonts indiquen que el règim militar tem les conseqüències d'una crida global tan massiva i contundent: més de 160 organitzacions d'exiliats birmans i grups de solidaritat de 24 països participen avui d'aquesta campanya. Però captar l'atenció de Ban Ki Moon requerirà que cada un de nosaltres i els nostres amics i coneguts s'uneixin a aquesta petició. Els membres d'Avaaz ja ho hem fet abans per Birmània, i ho podem fer novament. Cliqueu aquí per posar fi a la brutalitat i els arrests :


Aquest és un d'aquells moments en què l'acció coordinada d'un nombre important de nosaltres pot marcar una verdadera diferència. Unim la nostra veu a la dels valents activistes birmans injustament empresonats o amagats, i ajudem-los a acabar amb aquesta violenta repressió.

Amb esperança i solidaritat, Alice, Ricken, Pascal, Graziela, Veronique, Iain, Paul, Luis, Paula, Brett i tot l'equip d'Avaaz

Aquest és un mail que m'ha arribat i penso que és important fer-ne ressò. Gràcies!

Comentaris

Entrades populars