....Però això si, tenim ordinadors portàtils!!!


Portem quasibé dues setmanes amb nens, i els mestres quasibé ja un mes treballant a l'escola. Amb aquest periode de temps és públic i notori el fet que moltes escoles encara al dia d'avui no tenen la plantilla coberta, el Departament d'Educació encara no ha nomenat els mestres per cobrir les reduccions de jornada a partir del famós i en certa manera polèmic nomenament telemàtic. I és que quan les places es fan públiques queden sense ser adscrites a ningú, ja que en principi no es poden compactar en una sola persona (conseqüentment podria esdevenir una jornada sencera en alguns dels casos). Per molt que es reclami al Consorci d'Educació de Barcelona no s'obté resposta. Davant d'aquesta situació les escoles es troben amb un problema real, simplement no es pot cobrir tot l'horari.

Som escoles Inclusives i per principi atenem la Diversitat amb els recursos més adequats per donar la millor resposta a les necessitats reals i particulars dels alumnes siguin quines siguin les seves característiques, necessitats o potencialitats. Però no tenim els recursos per eliminar barreres arquitectòniques que dificulten el dia a dia a alumnes amb movilitat reduida, com tampoc es preveu un augment del personal especialitzat (com auxiliars d'educació especial) pels alumnes que ho requereixin.

En els entorns menys afavorits, molts cops es necessita un suport professional, material i/o econòmic que ajudaria almenys a paliar les necessitats d'una societat menys afavorida i que poc a poc cada vegada més es veu més aïllada d'un món globalitzat.

Tenim una escola de disseny, com la nostra ciutat, de disseny sobre paper, en teoria i en idees, però el problema és que les idees no poden fer classe, no poden compensar les mancances que ens trobem dia a dia. Però,... m'oblidava un fet molt important! estem en una societat del segle XXI immersos en una societat digital, i virtual , diria quasibé com a Matrix. Estem en un moment trascendental, possiblement a la llarga el que per nosaltres és al dia d'avui la cosa més normal com pot ser un llibre, qui sap si demà serà una peça de museu i estaran relevats pels llibres digitals. Preveient aquest futur el Departament d'Educació ha impulsat a les escoles la introducció dels ordinadors portàtils pels alumnes i la conseqüent instal.lació de la xarxa Wifi. Sembla doncs que aquest ha de ser el recurs pel qual millori la qualitat d'educació de la nostra escola.

Tenim problemes per cobrir plantilles, no sabem si hi haurà prou personal per cobrir baixes, no tenim resposta del Departament amb les adaptacions necessàries per l'alumnat, es necessiten més hores d'atenció per auxiliars d'educació especial i altres professionals com psicopedagogs, logopedes... estem en crisi!... però això si tenim ordinadors portàtils!!! (per cert si no n'hi havia prou aquí els hem de pagar...)

Comentaris

Anònim ha dit…
Molt ben dit, Aina!!!

Petonassos!!!
(Estic desapareguda, a tope!!!!)

Lules
Aina ha dit…
Hola lules!!!!
que fort ens hem de parlar ja pel blog!! que trist sniff sniff

Entrades populars