Grip A, virus i d'altres

Fa tan sols quaranta-vuit hores que les portes de les escoles van obrir. Ara per ara, aquests dies tan sols pels mestres, però no sense petits entrebancs. Deixant de banda la instalació del cablejat wifi procedent del Projecte Heura per part del Departament d'Educació i tota la desorganització que comporta als passadissos i a les aules de capses, cables immesurablement llargs i pols, planeja com qui no vol, el tema de la grip nova.

En portes d'aquest nou curs encara no tenim gaire clar a les escoles les actuacions i mesures previstes per la tant temuda grip A. Per una banda s'alerta molt d'una probable epidèmia greu i possiblement mortal en alguns casos. Per l'altre es parla de les mesures preventives i les consegüents vacunes que s'hauran d'administrar a la població de risc, població que s'acaba d'excloure el cos de mestres.

Els mestres no formem part d'aquesta població de risc? es veu que, segons Sanitat, no. Tampoc els nens petits, tan sols en casos d'alguna patologia prèvia, o malalts crònics. Els petits són experts en agafar polls, encostipar-se, patir petites grips intestinals o grips normals... i conseqüentment els professionals de l'educació en som bona part, part activa del contagi; però es veu que en el cas de la grip A això no passa.

Per últim un punt, si més no, controbertit sí no provocador. Una informació que darrerament està corrent per internet que en poques paraules es ve a preguntar quin interès té la Industria Farmaceutica en el tema dels virus. És ben conegut, ja que s'han publicat casos, de que (sobretot en població del Tercer Món) no s'ha aportat medicació adient perquè no sortia rentable. En aquesta línea doncs, Julián Alterini autor d'aquest documental, exposa dades alertants de la Pandèmia i del risc de la seva vacunació.


No és un post de posicionament a favor o d'anar en contra, simplement és una reflexió oberta d'aquests darrers aconteixements tant contradictoris que en certa manera fan pensar en allò de: som els titelles o els titellaires??

Comentaris

Joan ha dit…
El drama de la humanitat és que no acaba de ser conscient que viure és un acte arriscadíssim, doncs acabes morint.

Provablement el problema no és tant que la gent mori, sinò que no acabi de saber viure.

Només cal pensar en la Mare Teresa de Calcuta: envoltada tot el dia de malalts (infecciosos i leprosos...) i persones desahuciades i ella va viure molts anys, amb una pau interior envejable. Preguntada una vegada sobre com era que ella podia soportar aquella feina i qué era allò que ella feia, va respondre serenament que es limitava a contemplar a Jesucrist en aquelles disfreces tan atormentades.

Potser és que la Bondat, la Bellesa i la Veritat només es troben en els ulls de l'observador...

Salut i Pau per a tothom.
Anònim ha dit…
TOT PLEGAT FA UNA FARUM ESTRANYA.
UN AMIC METGE DIU: TRANQUILS SI TENIU MES DE 50 ANYS,SEGUR QUE JA SOU INMUNES.
INTERNET PARLAR DE NEGOÇI FARMACEUTIC,SEGURAMENT SERA UNA MICA VERITAT,PERO EXISTEIX UN MENTIDER MES GRAN QUE INTERNET?.
DONCS MIRA...LO QUE SIGUI SERA,FORA MALS DE CAP.
JUGANT AMB BCN.

Entrades populars