Veni, vidi, vinci


Veni, vidi , vinci és una locució llatina emprada pel general i cònsol romà Juli Cèsar a 47 aC, al dirigir-se al senat romà, descrivint la seva victòria recent sobre Farnaces II del Ponto a la Batalla de Zela. El comentari lacònic - traduït "vaig venir, vaig veure, vencia" - a la vegada proclamava la totalitat de la victòria de Cèsar i va servir per recordar al senat seva destresa militar (Cèsar encara lluitava una guerra civil).

Però no vull parlar pas de la Història antiga, ni dels nostres orígens llatins, ni tan sols d'imperis. Volia fer un petit esment al fenòmen d'aquest vespre que ha tingut diria que una ciutat i mitja Europa pendent del resultat d'un partit de futbol: la final de la Champions a Roma entre el Barça i el Manchester United, sent el Barça campió. Curiositat de com es movilitza tota una població, una multitud per un objectiu comú. Tant de bo fóssim sempre capaços de movilitzat-nos així sempre amb altres aspectes de la vida.
Simplement una nit irrepetible, un triplet difícil de repetir i superar. El Barça: Copa, lliga i Champions!!!!

Comentaris

Jesús M. Tibau ha dit…
això sí que semblava un autopia.
i ara a pels 107 gols
Maria ha dit…
COPA, LLIGA I CHAMPIONS!!!
UAUUUUU!!!!!!!
Anònim ha dit…
Convergència i Unió i els drets del poble palestí

El 14 de Maig el candidat de Convergència i Unió a les eleccions europees, Ramon Tremosa, va assistir juntament amb altres destacats membres de la federació nacionalista a un sopar en què es commemorava la fundació de l’estat d’Israel. Segons el diari La Vanguardia, a aquest sopar hi van assistir diferents “simpatitzants amb la causa israeliana”. Partint de la base que en Ramon Tremosa és lliure d’assistir als actes que consideri, no podem evitar fer-vos una sèrie de preguntes:

- Per què no ha assistit Ramon Tremosa a cap dels actes organitzats per la Comunitat Palestina de Catalunya o per les diferents associacions de solidaritat amb Palestina?

- Per què no va assistir en Ramon Tremosa o cap membre de Convergència i Unió a la l’acte de presentació de l’Associació Catalana de Jueus i Palestins celebrada a l’Ateneu Barcelonès?

- Ramon Tremosa recolza el dret a l’auto-determinació del poble palestí?

- Fa seves les diferents resolucions de Nacions Unides que demanen el final de la ocupació militar israeliana i la creació d’un estat palestí?

- La postura de Ramon Tremosa representa a la de Convergència i Unió?

- Quina és la postura de Convergència i Unió respecte al dret a l’auto-determinació del poble palestí i les diferents resolucions de Nacions Unides que demanen la fi de l’ocupació militar israeliana i la creació d’un estat palestí?

Si els dirigents de la federació nacionalista no són capaços de respondre a aquests interrogants després de la massacre de Gaza i de l’onada d’indignació que va recórrer la societat catalana, si no són capaços de dir, com està fent de forma reiterada Barack Obama, que les colònies israelianes a territori palestí són il·legals i que el poble palestí té el dret inalienable de dotar-se d’un estat sobirà, és que han perdut el contacte amb la realitat de la societat catalana i amb la realitat política internacional. Ha arribat l’hora de saber si Convergència i Unió respecte els drets humans i nacionals del poble palestí.

Atentament,

Xarxa d’Enllaç amb Palestina

(www.palestina.cat/info@xarxapalestina.org)

Entrades populars