Vida més enllà de la vida


Condueix-me a la immortalitat

De la irrealitat condueix-me a la realitat!
De la foscor condueix-me a la llum!

De la mort condueix-me a la immortalitat!
hinduisme, Brihad Aranyaka Upanishad

La pèrdua d'una persona estimada, la mort, sempre és un procés dolorós. La sensació que no es podrà estar amb ella, compartir vivències, veure-la mai més .... és un sentiment de dol que pot esdevenir molt intens i profund en el cor de la persona.

Un dia com avui, Tots Sants, pot obviament, intensificar més aquesta sensació de pèrdua i dol. Al cap i a la fi és un memorial a les persones que ens han deixat, que ja no estan en aquest món.

Seria però, parcial quedar-se aquí. En cap moment vull negar o menystenir el dol, sobretot si és recent, però també és cert que en la mort hi ha un nou començament, una metamorfosi a una nova existència plena. Amb llenguatge matafòric, es podria expressar que es realitza una transició i metamorfosi d'una oruga cap a una papallona.

La nostra estada a la terra és temporal, la Vida que s'ens ha donat és un autèntic regal el qual hem de ciudar i mimar amb la màxima cura. Aquest regal però, no hauriem d'oblidar, té un objectiu, una raó de ser. La Vida és una escola que ens ensenya, ens ajuda a crèixer i a madurar. El nostre projecte, la nostra raó de ser? és una qüestió que cada un, entrant dins del seu cor, en el seu interior, pot descobrir o si més no veure'n una petita part. Després d'aquesta estada tornem a Casa. Som Fills del Pare i tornem al Pare a una plena existència. Això ens ha d'omplir d'esperança.

Another beginning és un petit vídeo, basat en l'autora Elisabeht Kübler-Ross on parla d'aquest nou començament. La mort no és el final sinó el principi.





Comentaris

Anònim ha dit…
Gràcies Aina, pel comentari i el vídeo!

Un petó!

Lules
Carme Rosanas ha dit…
ACABO DE LLEGIR UN LLIBRE QUE TÉ RELACIÓ AMB AIXÒ QUE DIUS. TE N'ESCRIC UNA CITACIÓ QUE ELS AUTORS ENS PROPOSEN:

"AQUELL QUE MOR ABANS DE MORIR, NO MOR QUAN MOR." D'Abraham de Santa Clara, monjo agustí, alemany del segle XVII.

El llibre és "La revolución de la conciencia" i parla també d'estats alterats o no habituals de la consciència com a vegades es produeeixen en la meditació, en exercicis respiratoris, etc.
Aina ha dit…
hola Carme! sempre estas a la última! quan puguis ens pots passar la referència?
gràcies!

Entrades populars