Nova Era


Som a l'endemà d'una Gran Nit, Barack Obama ha esta elegit nou president dels Estats Units. Crec que és la primera vegada que a nivell internacional s'ha donat suport tant explícit a un candidat electe d'USA i s'hi han posat moltes esperances. Tal com deia avui un amic meu "espero que no sigui solament fum!". Obama , nou president, nova era.

Quatre pinzellades d'Obama:

Barack Hussein Obama Jr. (Honolulu, 1961) és un polític dels Estats Units, senador per Illinois i president electe dels Estats Units des del 4 de novembre de 2008. Després de ser el candidat oficial del Partit Demòcrata a la presidència del país a les eleccions de 2008, Obama es converteix en el primer president electe afroamericà de la història dels Estats Units. Assumirà el càrrec el 20 de gener, 2009.
Nat el
4 d'agost, 1961 a Honolulu (Hawaii), Barack Obama és fill de pare kenyà i mare estatunidenca. És graduat en ciències polítiques per la Universitat de Columbia i llicenciat en dret magna cum laude per la Universitat de Harvard.

Obama defensa una economia de lliure mercat on existeixi una xarxa d'assistència social pels més desfavorits. En aquest aspecte considera que s'hauria d'instaurar un sistema de salut nacional que cobrís tots els ciutadans nord-americans.
En matèria
mediambiental, Barack Obama defensa que l'escalfament global és causat per l'home i que cal establir mesures per reduir les emissions contaminants.
En política social, Obama creu que el dret a l'
avortament no s'ha de restringir. Al seu torn, considera que la pena de mort s'administra als Estats Units de manera abusiva i inconsistent, tot i que accepta l'aplicació d'aquest càstig per als casos més greus.

La carrera política d'Obama s'inicià l'any 1996 quan fou escollit senador per Hyde Park (Chicago) al senat estatal d'Illinois, sent re-escollit els anys 1998 i 2002. L'any 2000 intentà infructuosament ser escollit congressista a la Cambra de Representants dels Estats Units i el 2003 decidí concórrer a les eleccions al Senat dels Estats Units pel seu Estat.
El juliol de
2004 Obama pronuncià un aclamat discurs a la Convenció Nacional Demòcrata (l'esdeveniment on el partit proclama el candidat a president) defensant l'herència del New Deal de Roosevelt, carregant contra Bush per la gestió de la Guerra d'Iraq i fent una crida a la unitat nacional.
L'èxit a la convenció li suposà un important augment de popularitat i li va facilitar una còmoda victòria a les eleccions contra el seu rival republicà, el també afroamericà
Alan Keyes. (font viquipèdia)

Per més informació d'aquestes últimes hores us linco "Obama, nou president i nova era" una entrevista d'aquest matí al 3/24.

Comentaris

Entrades populars