Drets humans


Pel 15 de maig hi havia una campanya de BlogCatalog i Amnistia Internacional per publicar entrades relacionades amb els drets humans. Jo voldria, encara que sigui amb una mica de retard afegir-m’hi fent una crida pels drets dels pobles indígenes i en especial els dels habitants més antics del con sud d’Africa: els boiximans. Ells hi han viscut des de fa uns 20.000 anys i la seva llar és el desert del Kalahari, on han sobreviscut com a caçadors-recolectors gràcies a les seves habilitats. El govern de Botswana no els reconeix els drets de propietat a les seves terres ancestrals i els ha expulsat de la majoria d’elles, on s’han trobat diamants. L’assetjament que pateixen va començar al 1986 i els primers trasllats forçosos van ser al 1997. Els que s’hi van resistir i es quedaren al desert van patir una restricció dràstica dels drets de caça, tortures i assetjament constant de les autoritats. A principis del 2002, l’assetjament es va intensificar amb la destrucció de la bomba d’aigua dels boiximans, el buidat de les reserves d’aigua sobre la sorra i la prohibició total de caça i recol·lecció. Aquestes tàctiques han aconseguit forçar a sortir de les seves terres a gairebé tots els boiximans, però un gran nombre han retornat o desitgen fer-ho.
Les darreres notícies que se’n tenen aquest any són:
Una agència de safaris construirà un complex turístic prop de la comunitat boiximana. Hi haurà aigua pels turistes però no pels boiximans. Gem Diamonds pot excavar pous d’aigua a les terres dels boiximans, mentre a ells se’ls nega l’ús del seu únic pou.

Més informació a Survival: http://www.survival.es/

Comentaris

Anònim ha dit…
¿Quantes coses d'aquestes, injustes, indignants i absolutament immorals deuen passar en el món? Em poso malalta per la impotència que sento quan m'assabento d'això. De tota manera, sempre és bo de saber-ho, gràcies per fer-ne difusió.

Entrades populars