El preu d'un home


Fa uns dies va sorgir la notícia del fitxatge que s'havia fet per un jugador de futbol, per, al voltant de la insignificant xifra de 94 milions d'euros. L'endemà va sorgir als mitjans de comunicació una comparativa del que suposaven aquests diners a la nostra societat, al món real, una petita referència: equival al sou mínim de 10.726 persones, a la construcció de 900 vivendes de protecció oficial, o l'aproximació del valor bursatil d'una companyia aèrea com Vueling, o el somni de qualsevol ONG.

Aquest fet passava l'endemà de presentar-se la Memòria del 2008 de Càritas (Notícies que no interessen...), on, sense fer-se'n gaire ressò, es deia quasibé en boca petita, que s'havia augmentat un 66% de les persones ateses, amb un increment de menors atesos (pobresa infantil), centrant-se l'atenció en:
  • Infants que passen moltes hores sense els pares perquè aquests treballen i els toca assumir responsabilitats que no els corresponen a la seva edat. Estan sols quan s’aixequen, esmorzen sols, van sols a escola i quan arriben a casa també han de fer els deures sols. Aquestes situacions es donen sobretot a les grans ciutats de l’entorn de Barcelona.
  • Persones immigrades que han anat treballant en els últims anys en feines eventuals, jornades reduïdes, o sense contracte i que ara no troben feina, ni en el servei domèstic i/o en l’atenció a les persones.
  • Les persones grans amb dependència social o persones sense llar.
  • Persones amb problemes de salut mental: depressió, angoixa, ansietat i altres problemes de salut derivats de la vida en precarietat.... (entre altres casos).

Aquests milions es donen a una persona per donar cops a una pilota en un camp de gespa. No sóc anti-futbol, però crec que és desproporcionat i diria que quasibé inmoral. Inmoral davant d'un periode de crisi planetaria, de moments on uns quants intenten treure de sota les pedres recursos i ajudes per uns molts anònims que viuen inmersos en un quart món invisible per alguns.

Imagineu que es podria arribar a realitzar amb aquests diners, a quantes persones es podrien donar esperances, a quantes ONG podrien estendre les mans,quantes utopies es podrien fer reals...

El preu d'un home... tot per una pilota....

Comentaris

Entrades populars