ELA, vencent-la...

Aquest dilluns es va realitzar la Segona Jornada d'actualització de l'ELA. L’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) és una malaltia neuromuscular i degenerativa de causa desconeguda en un 95% dels casos. Les cèl·lules encarregades del moviment de la musculatura voluntària deixen de funcionar gradualment i moren, provocant debilitació muscular i atròfia.

La malaltia pot amenaçar l’autonomia motora, la comunicació, la deglució i la respiració. Conforme evoluciona la malaltia, l’afectat, es va tornant més depenent, amb una esperança de vida de 2 a 5 anys, encara que en el 10% dels casos la supervivència és superior. Afecta, majoritàriament, a adults de 40 a 70 anys, tot i que cada vegada afecta a persones més joves, i amb una raó de sexes de 1,3 a favor dels homes.

A Catalunya hi ha al voltant de 400 persones afectades per aquesta malaltia, que no afecta a la capacitat cognoscitiva, per tant els malalts s’adonen de la seva pèrdua progressiva de funcions.

És una malaltia degenerativa que te la seva importància i ha sorgit en els mitjans de comunicació, però la raó principal de que avui en vulgui parlar, té una connotació una mica especial. Un petit i emotiu homenatge a una d'aquestes 400 persones que pateixen l'ELA. Una persona, un amic, que al llarg de la seva vida ha fet seu allò tan difícil de donar-se als altres i estar al costat dels que més ho necessiten, un franciscà que forma part del Camí de Perfecció en l'Amor!. Ara fa un parell d'anys se li va diagnosticar l'ELA, i en aquest procés d'aquests anys d'afectació neuromuscular ha estat i és, un model i exemple de serenitat i lluita constat, i com ell sempre diu: esperançat! (per cert surt a a l'exposició fotogràfica).

Pau i Bé!!!

Dedicat al Cinto amb tot l'Amor!


Comentaris

Entrades populars