Notícies que no interessen....


Cada dia els mitjans de comunicació ens invaeixen amb un allau de notícies algunes d'elles importants, d'altres interessants i alguns cops algunes irrelevants, per desgràcia molts cops sesgades, no diré manipulades, influenciades per algun control de poder ocult que d'aquesta manera transmet a la població una opinió publica, on si en la població l'individu no té criteri ni eines per crear-ne ni opinió pròpia esdevé part de la massa no pensant fàcilment manipulable.

Dins d'aquest àmbit doncs hi ha una informació que s'ha fet públic aquests darrers dies, però crec que amb poc ressò, per allò de que no interessa gaire que se sàpiga. Es tracta de la roda de premsa que ha realitzat Caritas presentant la Memòria del 2008 i les tendències del 2009. Aquí en teniu un breu resum si voleu tota la informació pertinent podeu anar a: Càritas i si voleu hi ha un power point.

CÀRITAS PRESENTA LA MEMÒRIA 2008 I TENDÈNCIES 2009

Increment del 66% en les persones ateses (2008)
El 70% de les persones ateses (gener- maig 2009) estan a l’atur
2008 serà recordat com l’any en què va esclatar la crisi. Una crisi llargament anunciada però que sembla haver agafat per sorpresa a tots aquells que l’haguessin hagut de preveure.

Barcelona, 10 de juny de 2009.- A la porta de Càritas, i també al nostre correu electrònic, truquen i escriuen diàriament persones que demanen informació, orientació i ajuda. Per a elles, la pèrdua del lloc de treball, la finalització del subsidi d’atur, o dels estalvis familiars, els terminis pendents de la hipoteca o els deutes de lloguer són, ara com ara, un problema irresoluble.

Són els rostres anònims i reals de la crisi. Davant d’aquesta situació dura i difícil que la llarga etapa de bonança econòmica no ha impedit, cal fer el màxim esforç de coordinació en la resposta i en l’ajuda per part de tots els agents socials: ciutadania, associacions i entitats públiques i privades, entre elles, Càritas. I al capdavant, els Governs que han de prendre totes les mesures legals, laborals i econòmiques necessàries per tal de contrarrestar els efectes negatius que l’actual situació d’atur té sobre les persones i les seves famílies.

Les Dades més destacades de la Memòria. Càritas 2008

Total Persones ateses: 45.058. Suposa un increment del 66% respecte del 2007 en el conjunt de les 3 diòcesis ( Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa)

L’increment dels menors atesos és del 124%. Aquesta és una dada preocupant perquè l’experiència de Càritas indica que si la pobresa infantil es cronifica pot arrossegar-se al llarg de tota la vida, ja que està directament relacionada amb el baix rendiment acadèmic, el fracàs escolar i amb posteriors dificultats d’accés al mercat laboral.
En conseqüència, a més dels 48 serveis i projectes d’atenció que Càritas té per a Infants i Famílies, el 12% del pressupost del Servei d’Ajudes Econòmiques de Càritas (SAE) s’ha destinat a temes relacionats amb la Infància. D’aquest percentatge, el 54% ha anat a pagament d’escoles bressol per manca d’oferta pública i/o per incapacitat econòmica de les famílies de fer front a la despesa. El 21% ha estat destinat a demandes relatives a compra de llibres de text i material escolar, i el 17% a pagament de menjador escolar. (
per continuar llegir tot el text)

Comentaris

Entrades populars