Des de la vall de llàgrimes de Gaza...


Jerusalem, dimarts 6 gener 2009 .-

El testimoni d'un rector de Gaza provocar un calfred entre els participants en la trobada de pregària per la justícia i la pau, celebrat el 4 de gener passat, amb el suport dels tretze responsables de les Esglésies de Jerusalem. A la crida a la pau es va unir aquell mateix dia Benet XVI al dirigir des de Roma l'oració mariana de l'Angelus.

La trobada, celebrat a l'església dels dominics de Sant Esteve de Jerusalem, va congregar cristians palestins i cristians de llengua hebrea. Després d'una meditació dirigida pel patriarca llatí emèrit, la seva beatitud Michel Sabbah, es va llegir en àrab un esgarrifós missatge del pare Manuel Musallam, rector de la parròquia llatina de Gaza.

"Des de la vall de les llàgrimes, de Gaza banyada en la seva sang, una sang que ha sufocat la felicitat en el cor d'un milió i mig d'habitants, us dirigeixo aquestes paraules de fe i esperança", va començar dient, segons el text referit per la Custòdia de Terra Santa. "No utilitzaré la paraula 'amor', aquesta paraula s'ha quedat atragantada fins i tot a les nostres gorges de cristians", va reconèixer.

El missatge va continuar amb el relat de la mort de Cristina, una jove d'uns quinze anys, morta per una crisi cardíaca sota els continus bombardejos. L'atac va ser provocat pel fred d'una casa, els sostres i finestres havien saltat pels aires, per la fam, per la falta de somni, i per la por. El pare Manuel descriu una situació dramàtica particularment en els hospitals.

A l'assemblea, mentre es llegia el seu missatge, alguns plorava. El missatge del pare Manuel conclou amb un cant que invoca la Pau del Senyor.

"En aquestes hores convulses, no podem fer altra cosa que recolzar-nos en l'oració", declara el custodi de Terra Santa, el sacerdot franciscà Pierbattista Pizzaballa.

Comentaris

Entrades populars