L'error de la nostra època consisteix en que els seus homes no volen ser útils sinó importants


La Vida molts cops ens posa en situacions de crisi per poder pendre autèntiques desicions, en definitiva, pendre partit, implicant-nos amb els esdeveniments que ens envolten i apendre. El més curiós de tot, és que, pel que he observat aquests darrers mesos , desgràciadament, molts cops tenim més ganes de passar desapercebuts, no mullar-nos, que no implicar-nos en una causa justa. Preferim veure la situació a distància i quan van maldades desapereixen com fum.

Pels pocs, que surten en defensa de les injusticies per contra, molts cops són assenyalats com alteradors i acusats injustament pels qui tenen més poder, per a qui en definitiva, estan permetent situacions no molt adequades; però resulta que s'accepten aquestes irregularitats per uns simples amiguismes i interessos varis; l'error de la nostra època consisteix en que els seus homes no volen ser útils sinó importants, com ja va advertir fa uns quants anys Sir Winston Churchill. Per a aquesta importància, per mantenir-se en el seu valuós pedestal, es poden fer mans i mànigues per targiversar fets, situacions, arribant a negar el que sigui encara que als ulls de la veritat sigui inneglable.

Davant d'aquesta situació, que molts cops és més quotidiana del que ens pensem, el primer impuls és rendir-se, però no sempre és el més adequat. No cal lluitar en contra res simplement és actuar amb coherència amb els propis principis i no permetre que la por i la inseguretat dels altres ens facin dubtar ni defallir. La Veritat us farà lliures! per molt difícil que ens ho posin.

Dedicat a totes aquelles persones que en un moment o altre han actuat per una causa justa sense defallir encara que el camí sigui llarg, boirós i un pèl enravessat!

Explica una antiga llegenda, que en l'Edat Mitja, un home molt virtuós va ser injustament acusat d'haver assassinat una dona. En realitat, el verdader autor era una persona molt influent del regne i per això, des del primer moment van buscar un "cap de turc" per encobrir el verdader culpable.

L'home va ser portat a judici, ja coneixent que tindria escasses o cap oportunitat d'escapar al terrible veredicte: LA FORCA!

El Jutge, també còmplice, es va cuidar de donar tot l'aspecte d'un judici just i per aquesta raó li va dir a l'acusat:

"Coneixent la teva fama d'home just i devot del Senyor, deixarem a les mans d'Él la teu destí. Escriurem a dos papers separats les paraules culpable i innocent. Teu escolliràs un d'ells i serà la mà de Déu la que decideixi la teu destí"

Sens dubte, el funcionari corrupte havia preparat dos papers amb la mateixa llegenda: "CULPABLE" i la pobra víctima, encara sense conèixer els detalls, es va adonar que el sistema proposat era una trampa. No hi havia escapatòria. El Jutge va comminar l'home a prendre un dels papers doblegats.

Aquest va inspirar profundament, va quedar a silenci uns quants segons amb els ulls tancats pensant, i quan la sala començava ja a impacientar-se, va obrir els ulls i amb un estrany somriure, va escollir i va agafar un dels papers i portant-lo a la seva boca, el va engollir ràpidament.

Sorpresos i indignats els presents, li van retreure iradament.

Però... què va fer?... I ara?... Com sabrem el veredicte?

"És molt senzill" va respondre l'acusat, "És qüestió de llegir el paper que queda i sabrem que deia el que jo vaig escollir"

Amb disgusts mal dissimulats, van haver d'alliberar l'acusat, i mai no van tornar a molestar-lo.


Per més difícil que se'ns presenti una situació, mai no deixem de buscar la sortida ni de lluitar fins a l'últim moment.

SIGUES CREATIU!!! QUAN TOT SEMBLI PERDUT, USA LA IMAGINACIÓ.

En els moments de crisis: "Només la imaginació és més important que el coneixement":
Albert Einstein

Un fanàtic és algú que no pot canviar d'opinió i no vol canviar de tema
L'error de la nostra època consisteix en què seus homes no volen ser útils sinó importants
Les actituds són més importants que les aptituds".
Tu crees el teu propi univers durant el camí"
Un optimista veu una oportunitat en tota calamitat,un pessimista veu una calamitat en tota oportunitat".
Una bona conversa ha d'esgotar el tema, no als interlocutors
Valor és el que es necessita per aixecar-se i parlar; però també és el que es requereix per asseure's i escoltar".
El diplomàtic és una persona que primer pensa dues vegades i
finalment no diu res

En vaig passar més de la meitat de la meva vida preocupant-me
per coses que mai no anaven a ocórrer".
Mai en el camp dels conflictes humans, tants no li'n van deure tant, tan pocs."
L'èxit és aprendre a anar de fracàs en fracàs sense desesperar-se
Personalment sempre estic disposat a aprendre, encara que no sempre m'agrada que em donin lliçons

SIR WINSTON CHURCHILL
Primer Ministre d'Anglaterra
Premi Nobel de Literatura 1953

Comentaris

Entrades populars