National heroes

Aquests darrers dies he navegat per diversos blogs d'amics i amigues meves, ja que estem iniciant els primers passos de la nostra utopia, per conèixer quins aires es respiraven, com estaven estructurats, quins comentaris es feien ...
No sé ben bé si va ser pel titol, pel missatge en si amb el qual hi estic totalment d'acord, per la meva vinculació amb "Pau Casals" o potser la barreja de tot plegat que em va venir de gust compartir aquest escrit amb tots vosaltres.
Fora de qualsevol concepció política, social, de territori o nació, els herois de veritat traspassen fronteres i esdevenen universals per a tota la humanitat.
NATIONAL HEROES- PAU CASALS
Els personatges que ha donat Catalunya no sempre són de l'alçada de'n Mas, en Carod o en Duran i Lleida, polítics de cotxe oficial i dinar pagat pel poble, sinó a vegades, alguns, sobrepassen els límits de la grandesa humana. I d'entre ells destaco la figura universal de Pau Casals. Hauríem d'estar agraïts de tenir entre les nostres personalitats públiques, aquest patriota que ha esdevingut un dels referents musicals més importants del món.
http://jordicerda.blogspot.com/ (diari de ruta: Jordi Cerdà)
P.D. en el blog hi trobareu també el video del discurs de Pau Casals a la ONU

Comentaris

Anònim ha dit…
Estic molt d'acord amb que Catalunya ha tingut herois catalans universals que han traspassat fronteres i han lluitat pels seus ideals i pel reconeixement de Catalunya. Em ve a la memòria el Doctor Trueta, que tantes vides va salvar a la nostra Guerra Civil i després a la Segona Guerra Mundial. Però ves per on, estava nominat pel premi Nobel de medicina i no li van concedir precisament perquè era català i se n'orgullia de ser-ho.
M Strubell ha dit…
Això que no li varen atorgar el premi Nobel perquè era català és la hipòtesi d'un historiador, però la família del doctor Trueta (de la qual formo part, en ser-ne nét) no en té cap prova fefaent.

Entrades populars