Una partícula de veritat- Dia d'eleccions


Avui crec que és adequat plantejar aquest conte per si més no intentar canviar la dinamica de la nostra societat:

Una vegada el príncep dels dimonis amb un dels seus deixebles, va decidir fer un llarg passeig per la Terra. Li havien arribat noticies de que la Terra s’havia convertir en camp de mentides, odi, perversitat de tota mena i que en la religió hi regnava la hipocresia. Un i altre s’ho volien passar bé.

Els dos anaven caminant quan el deixeble va alertar l’amo dimoni. Tingueu compte, Senyor! allí hi ha una partícula de veritat, de bondat i de veritable fe. “Destruim-les, no fos cas que es propaguessin”!
El diable molt tranquil digué: no et preocupis gens. Ja vindrà la Institució religiosa, la política i prompte l’ofegaran.

Les institucions solen basar-se en l’afany de poder i de domini i s’extravien en infecundes burocràcies, normes, lleis, tradicions, en coses superficiais i es giren d’esquena a l’essencial. Per obsessionar-se amb la forma no veuen el fons; per mirar només la lletra, no entenen l’esperit.

Institucions i organitzacions tenen una perversa habilitat per bloquejar-se en els seus prejudicis i donar l’esquena a la realitat. “Venen mitges veritats, que són les pitjors mentides, i tendeixen a una dura jerarquia que origina competències i enveges entre els que regeixen la Institució u Organització.
La realitat está més enllà dels fitxers, oficines, palaus, organitzacions i Institucions.

Autor: desconegut

Comentaris

Entrades populars