Bideak elkartzen diren gunean (Allà on s'ajunten els Camins)


Un dotze d'octubre del 2008 vaig rebre per primera vegada un mail de Koldo Adai amb un dels seus articles d'opinó, el vaig publicar. Des de aleshores s'ha anat continuant el contacte i periòdicament he anat fent posts dels seus articles.

Al estar implicat en un entorn espiritual paral.lelament em va anar fent conèixer "El Foro Espiritual de Estella" crec que en bona part s'aproxima a una real utopia.

El Fòrum Espiritual-Pamplona neix del convenciment que en un temps de pluralisme religiós i cultural com el nostre, el diàleg entre les diferents tradicions religioses i espirituals constitueix un valor en si mateix i un canvi profund en les relacions mútues entre les tradicions. Suposa a més un factor decisiu per a l'establiment d'una convivència social justa i pacífica.

Després d'un temps de predomini materialista l'ésser humà torna a encarar qüestions impostergable, reafronta seva condició transcendent. Indagar, reflexionar, explorar junts sobre el nostre destí real, sobre la raó última de la nostra existència a la Terra, sobre els nostres horitzons col lectius, sobre la nostra vocació d'eternitat ... és el primer objectiu del Fòrum. Estella-Lizarra és un alt en el camí, una aturada al mig del diari tragí que tan sovint eludeix les preguntes fonamentals.

Arribat és el moment d'atendre junts a aquests interrogants grans. Estella-Lizarra i el seu Fòrum Espiritual, és encreuament de credos i tradicions amb les seves respectives respostes o assaig d'elles a aquests interrogants. Oferim una plaça per posar en comú aquestes respostes de l'ànima, no tant de la ment; oferim una plaça per vivenciar unió d'aquestes ànimes amb tota la seva diversitat i fragància.

Aquí, a la vora de la Ruta jacobea, del Camí Espiritual d'Europa, s'ajunten nostres Camins. Pamplona ofereix talaia per mirar Alt, ja sabem que "Allà miren molts altres ulls". Pamplona ofereix plaça, taula i jardí per al compartir. Vivenciar junts la promesa d'eternitat i fer-ho d'una forma cooperativa i cocreativa és el repte del Fòrum que aquí a continuació et presentem. Et convidem a un desafiament postergat més enllà de la seva hora: construir el "altre món possible" també en la nostra esfera més interna, utopia de cors per fi anuats. (continua llegint...)
Ara el Foro Espiritual de Estella anuncia la seva nova trobada per aquest juny. Crec que val la pena donar-hi un cop d'ull. Petites gotes en el nostre camí
Si voleu informació més concreta: Tríptic

Comentaris

Entrades populars