El castellà, dialecte del català...

Totes les llengües venen del llatí, per tant tenen moltes similituds de vocables

El Castellà, dialecte del català

L'estudi "Der Ursprung donis Spanischen" realitzat pel Romanistische Abteilung de la Universidat de Friburg diu demostrar que l'origen de la llengua castellana és el català.El grup de lingüistes i historiadors alemanys van descobrir a la Biblioteca Vaticana una sèrie de texts de mitjan el segle IX dC. on escrivans de la cort de Ramón IV discutien la forta influència que estava exercint el català sobre el castellà "les gents de la castella usin ja ens vosaltres vocablas, la gent de castilla ja usa les nostres paraules" es pot llegir en el text d'un dels escrivans. A mitjan el segle IX la influència catalana sobre la resta de la península va créixer de forma molt notòria.

La gran influència econòmica i social que els catalans van exercir va haver de deixar empremta."La preponderància de la cultura catalana, i el seu major grau de desenvolupament va suposar a les zones de contacte i superposició un fenomen d'assimilació dels trets culturals" declarava Mark Vlamynck, historiador del Romanistische Abteilung.

Aquest estudi es va acabar el gener del 2003, està sent molt poc publicitat per les grans pressions polítiques que genera.

Es pot trobar documentació referent a l'esmentat tema en:

Comentaris

Anònim ha dit…
Què fort!!!!! M'encanta.

Petonets

Lules

Entrades populars