Problemes amb les matemàtiques....


Per això estem com estem, pures neurones mandroses...


La setmana passada vaig comprar un producte que va costar 158 €. Li vaig donar a la caixera 200 € i vaig buscar a la butxaca 8 € per a evitar rebre més monedes. La caixera va prendre els diners i es va quedar mirant la màquina registradora, aparentment sense saber què fer.

Vaig intentar explicar-li que ella havia de donar-me un bitllet de 50 € de tornada, però ella no es va convèncer i va cridar al gerent perquè l'ajudés. Tenia llàgrimes en els seus ulls mentre que el gerent intentava explicar-li el que ella, aparentment, continuava sense entendre.

Per quina raó us estic explicant això?


Perquè em vaig adonar de l'evolució de l'ensenyament en les matemàtiques des de 1950, que més o menys va anar així:

  1. Ensenyament de matemàtiques en 1950:
    Un tallador de llenya ven un carro de llenya per 100 €. El cost de producció d'aquest carro de llenya és igual a 4/5 del preu de la venda. Quin és el guany?

  2. Ensenyament de matemàtiques en 1970:
    Un tallador de llenya ven un carro de llenya per 100 €. El cost de producció d'aquest carro de llenya és igual al 80% del preu de la venda. Quin és el guany?

  3. Ensenyament de matemàtiques en 1980:
    Un tallador de llenya ven un carro de llenya per 100 €. El cost de producció d'aquest carro de llenya és de 80 % Quin és el guany?

  4. Ensenyament de matemàtiques modernes en 1985:
    Un llenyataire canvia un carro "P" de llenya per un conjunt "M" de monedes.
    El cardinal del conjunt "M" és igual a 100 €. i cada element val 1 €.
    Dibuixa 100 punts grossos que representin els elements del conjunt M. El conjunt "F" de les despeses de producció comprèn 80 punts grossos del conjunt M.
    Representa el conjunt F com subconjunt del conjunt M, estudia quin serà la seva unió i la seva intersecció, i dóna resposta a la qüestió següent:
    Quin és el cardinal del conjunt "B" dels beneficis?
    Dibuixi B amb color vermell.

  5. Ensenyament L O G S E :
    Un llenyataire ven un carro de llenya per un import de 100 €. Les despeses de producció s'eleven a 80 €, i el benefici és de 20 €.
    Activitat: subratlla la paraula "llenya" i discuteix sobre ella amb el teu company.

  6. Ensenyament de matemàtiques en 1990: Un tallador de llenya ven un carro de llenya per 100 €. El cost de producció d'aquest carro de llenya és de 80 €. Esculli la resposta correcta, que indica el guany:
    (20 €) (40 €) (60 €) (80 €) (100 €).

  7. Ensenyament de matemàtiques en 2000:
    Un tallador de llenya ven un carro de llenya per 100 €. El cost de producció d'aquest carro de llenya és de 80 €. El guany és de 20€ És correcte? (Si) (No).

  8. Ensenyament de matemàtiques en 2008:
    Un tallador de llenya ven un carro de llenya per 100 €. El cost de producció d'aquest carro de llenya és de 80 €. SI sap llegir col·loqui una X en els 20 € que representen el guany.
    (20 €) (40 ) (60 €) (80 €) (100 €).

  9. Ensenyament de matemàtica curs 2009/10:
    No es preocupin si no saben respondre l'exercici anterior, duran als professors a l'Oficina de Supervisió del Ministeri d'Educació i els exigiran, als professors, repetir la prova en vista de que la pregunta és d'alta dificultat. A més, també poden valer-se, com element de suport, de costelles, llibre o de qualsevol mètode o sistema per a copiar en l'examen sense que per això sigui expulsat d'aquest examen ni suspès, ja que, segons la Universitat de ........., estan en el seu dret.

LA PROPERA REFORMA:
*** L'enunciat serà alguna cosa així: ***
Ebaristo, llaurador i llenyataire, burgues, latifundista espanyol facista spekulador i intermediari és un *kapitalista insolidari i centralista q sa enrikit amb 100 pabos al bende espekulant un mogolló d llenya».
*Biu al hoest de Madrid esplotan ha els magrevis. Pota als seus fis a una ejcuela de pagament.

Analitza el test, vusca les faltes desintasis, dortografia, de puntuazio, i si no les beu no t traumatisis q no psa na. Ejcriu to, politono o sonitono amb la frase "QUE LLISTO EL *EBARISTO" i envia uns sms als teus colejas komentan els avusos antidemocràtics d Ebaristo i conbocan una manifa expontanea d protesta. Si bas a la manifa sortegessin un buga guapeat. SALU 2.

Comentaris

Filadora ha dit…
Ja ja ja!!
Molt bo!

En quant a la caixera, no siguis tant dura, potser no tenia el dia. Jo quan m'atabalo segur que encara sóc pitjor!

Entrades populars