dijous, 10 de juny de 2010

Mestres... o educadors


FET REAL I EXEMPLE EDUCACIONAL D'UNA DIRECTORA INTEL·LIGENT :

En un institut d'educació secundària de Granada, les alumnes havien adquirit el mal costum de besar els miralls per a imprimir-los amb les marques dels seus llapis de llavis.

Tots els matins, els miralls dels banys de les dones estaven plens de "petons" acolorits. La directora va publicar un comunicat, demanant a totes les alumnes que s'abstinguessin d'imprimir petons en els miralls perquè recarregaven el treball del personal de neteja.

Com si res. Els miralls seguien apareixent plens de marques de barres de llavis.

Al final, la directora va ajuntar a la major quantitat d'alumnes que van poder entrar al mateix temps al bany de dones, i els va explicar que volia mostrar-los el difícil que era per al personal de neteja eliminar aquestes marques tots els dies. Li va demanar a la senyora de la neteja que procedís amb la tasca.

La dona de la neteja va agafar un drap sec, i en lloc d'usar un producte neteja-vidres, el va mullar diverses vegades en un vàter, el va escórrer i va procedir a treure les marques una per una. Cada poc tornava a mullar el drap en altre vàter, ho retorçava allí mateix i seguia netejant fins que tots els miralls van quedar totalment brillants.

Mai més van aparèixer mes marques de llavis en els miralls del centre de secundaria.

Hi ha "Mestres" i hi ha "Educadors".
La tasca del mestre/a no és tan sols de transmetre coneixements, sinó més aviat la de formar a persones que en el futur, no gaire llunyà, seran la societat del futur. Tan de bo tots els "professionals" del món de l'Educació en fossin més conscients....

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Absolutament exemplar. Tan de bo els nostres fills tinguéssin més "mestres" i no tants professors.

Filadora ha dit...

"Con un buen par!!" sí senyora!