Anar més enllà del Aquí i Ara


Sembla que el creixement personal demana més i més .... en certa manera, tal com ja s'ha fet esment en altres posts, quan estem inmersos en un periode de crisi és "per poder pendre autèntiques desicions, en definitiva, pendre partit, implicant-nos amb els esdeveniments que ens envolten i apendre ". Molts cops en aquests moments ens revoltem i ens veiem sumergits en una mena de terrabastall emocional.

Enmig doncs d'aquesta situació quan estem convençuts que la nostra actuació és la més noble, altruista i sense cap mena d'egocentrisme perquè al cap i a la fi el que fem, o on incidim, estem convençuts que és per un Bé als altres, a la comunitat... sense cap mena de privilegi personal, caiem a la trampa mental , la il·lusió, de petendre modificar el comportament del demés, en el fons, de voler fer que el món sigui com un vol.

Quan sense adonar-nos caiem en aquest cercle, el camí es fa dur perquè de cop et trobes lluitant amb forces o circumstàncies que obviament no es controlen i cada cop es poden fer més fortes en la mesura que tu t'hi enfrontes amb més incistència. El procés es torna infinit...

Avui però, una persona, amiga i companya enmig d'una conversa m'ha deixat anar una paraula "Ho'oponopono", la veritat, no l'havia sentit mai. Ho'oponopono, però, avui m'ha fet tornar a resituar-me i a recordar-me coses que de vegades guardem al calaix, perquè creiem que tenim, en algun moment, batalles més importants a guanyar.

Ho'oponopono és un mètode antic de sanació hawaià posat al dia pel Dr. Ihaleakala Hew Len, que ens ensenya a deixar marxar els bloquejos i problemes que causen desequilibri en nosaltres mateixos. El seu objectiu és portar pau i equilibri d'una manera simple i efectiva, mitjançant la neteja mental i física i a través d'un procés de penediment, perdó i transmutació. Ho'oponopono pot ser usat per totes les persones independentment de la seva edat i cultura. HO'O significa CAUSA en hawaià i PONOPONO significa PERFECCIÓ. Per tant HO'OPONOPONO significa , "corregir un error" o "rectificar un error."

El Hoo-Ponopono és un procés de prendre la responsabilitat de la teva vida, de contrición, penediment, de demanar perdó i transmutación i consisteix a realitzar una petició a l'energia de l'Amor Universal i Incondicional per a cancel·lar i reemplaçar les energies tòxiques que puguin trobar-se en un mateix. L'Amor efectua aquest procés fluint a través de la Ment Espiritual o Supra-consciència i continua el seu flux a través de la Ment Conscient, alliberant-la de l'excessiva racionalització per a finalitzar en la Ment Emocional o Subconscient, on anul·la tots els pensaments que tinguin emocions tòxiques, reemplaçant-los amb Amor incondicional.

A través d'aquesta tècnica, tenim la capacitat de fer el correcte al nostre propi Ésser, de tornar a l'estat de perfecció original, on no existia divisió o dualitat en nosaltres, de col·locar novament la nostra pàgina vivencial en blanc..., on no existeixen idees preconcebudes i regna un perfecte estat de pau.

És allò tant conegut i sabut que la força de l'Amor i el Perdó pot canviar al Món. .... Allò que un dia vaig escriure de "La Pau és la gran Victòria"... però que molts cops per lluites malenteses o per pors, molts cops deixem una mica de banda i ens deixem enredar enmig del fum del dolor, el no-diàleg, els silencis, pensaments, motxilles emocionals i altres varis que tant sols posant-hi una mica de Llum i Pau no tindríen cap força.

Aleshores és quan realment canvien les coses.... canvies tu

Gràcies Anna per recordar-m'ho! :)

Comentaris

Entrades populars