La Lluna

Fa molt i molt de temps, vaja des de que es va estrenar, que volia tornar a veure una petita obra mestra, una joia amb una gran delicadesa "La Luna". Un curt realitzat per la productora, Pixar. Però vés a saber perquè, per molt que ho havia buscat i rebuscat per la xarxa no havia estat capaç de localitzar-la sencera i després de molts intents un dia deixes de buscar i poc a poc amb el dia a dia t'oblides d'aquella recerca d'estels. 

Avui, per casualitat o bé percausalitat, a través d'un contacte del meu facebook hi havia un link penjat del curt sencer. Al moment d'accedir-hi resulta.... que el video feia un parell d'hores que l'havien borrat. Però aquest cop no me donat per vençuda i per fi l'he trobat.

Tal com es fa referència a la web "The Inspiration room, " La Lluna", és un curtmetratge que va ser nominat com a Millor Curtmetratge (animació) als Premis de l'Acadèmia 2012 .El curt dura 6:53 minuts i es va  inspirar en la història d'Italo Calvino, "La distància de la Lluna", sobre la construcció d'una escala a la lluna explicant les fases lunars.
"La Lluna" és també una història molt personal d' Enrico Casarosa (director) el qual va créixer al costat del mar a Gènova, i on el seu pare i el seu avi poques vegades es van parlar els uns als altres. "Recordo estar 11 o 12 i quedar atrapat al mig de la taula del sopar amb aquestes converses molt incòmode", recorda el director. "El meu avi vivia amb nosaltres, el que probablement molt a veure amb això."

Disfruteu-la

Comentaris

Entrades populars