El camí dels somnis


Creador i constructor de somnis infatigable per fer renèixer un món millor, més just, més solidari i humà, amb esperança. Aquest bodhisattva no és més que Vicenç Ferrer i la seva obra materialitzada en la seva Fundació. Des de fa molt de temps se li han otorgat molts reconeixements merescuts. Amb la seva dedicació i treball amb una senzillesa vivenciada, va anar aportant llum on tot era foscor, alegria i esperança on tot era dolor.

Les causalitats de la Vida han fet que s'hagin unit dos homenatges, diferents en l'aparença però molt similars en l'escència. Per una banda aquest dimecres a les set de la tarda a l'Auditori del MACBA se li otorga la medalla "Manuel Carrasco i Formiguera" pel compromís, la voluntat de servei i la coherència. Per l'altra està apunt d'estrenar-se una petita joia, un somni. "El camí dels somnis" és un documental de creació que narra la història de l'Alba de Toro i Núria Fauré, dos noies que, amb problemes de visió des del seu naixement, han aconseguit portar una vida plena gràcies a la seva energia, el seu coratge i el seu esperit de superació.

Alba és cega de naixement i Núria té una visió limitada al 14% en només un dels seus ulls. Es varen conèixer a l'ONCE i posteriorment la casualitat la va tornar a reunir a la Universitat, on totes dues fan els seus estudis de traducció. Més tard varen viatjar juntes a l'Índia amb la sola companya de Tory, la gossa pigall d'Alba.

La pel·lícula ha estat rodada a Catalunya i l'Índia, i gran part del seu metratge transcorre a les instal·lacions de la Fundació Vicenç Ferrer a Anantapur, on Alba i Núria duen a terme les seves tasques de voluntariat donant classes de informàtica als nens invidents que estudien a les escoles de la fundació. "El camí dels somnis" conté la que probablement sigui la darrera aparició de Vicenç Ferrer en una pel·lícula abans de la seva defunció el passat mes de juny.


El projecte ha comptat amb el suport de l'ONCE, la Fundació Vicenç Ferrer i la Fundació Jesús Serra (Grup Catalana d'Occident). La seva estrena està prevista per el proper 11 de desembre .


Més informació: El camí dels somnis

http://www.camisomnis.cat/

http://www.bartonfilms.com/

Més informació: Lliurament medalla "Manuel Carrasco i Formiguera"

Organitza: Unió Democràtica de Catalunya
Data i hora: 09/12/2009 - 19:00:00
Lloc: Auditori del MACBA
Adreça: Pl. dels Àngels, 1
Població: BARCELONA
conferència i lliurament de la medalla a la Fundació Vicente Ferrer
confirmació assistència al 93 240 22 00 o al mail organitzacio@unio.cat

Comentaris

Entrades populars