Beijing o la ciutat encoberta (Segona part)

M'acaba d'arribar aquesta nota de premsa!

Arrestat un bisbe a la Xina el dia de clausura de les Olimpíades.

Monsenyor Julius Jia Zhiguo, pastor de Zhengding (Hebei)PEQUÍN, dilluns 25 d'agost de 2008 -
En el dia de la clausura dels Jocs Olímpics, monsenyor Julius Jia Zhiguo, bisbe de Zhengding (Hebei), va ser arrestat per la policia i actualment es troba en un parador desconegut, segons han revelat diverses fonts d'informació. El bisbe, que estava sotmès des de fa mesos a arrest domiciliari, informen l'agència Asianews.it, òrgan informatiu del Pontifici Institut per a les Missions Estrangeres, i la Fundació Cardenal Kung.

Segons explica Asianews.it, "el bisbe va celebrar la missa dominical, en presència d'alguns fidels a la catedral de Wuqiu. A les 10 del matí, quatre policies van entrar al recinte sagrat i se'l van emportar sense dir res. Els fidels no saben a quin lloc es troba ni els motius de la seva detenció". Segons l'agència, "durant el període de les Olimpíades el govern havia sotmès a arrest domiciliari a molts bisbes i sacerdots de l'Església subterrània", és a dir, els que no adhereixen a l'Associació Patriòtica Católica Xina, dependent de les autoritats comunistes.

"El mateix monsenyor Jia estava sotmès a vigilància les 24 hores del dia. La policia havia construït una barraca davant de la casa del bisbe per facilitar els llocs de guàrdia de dia i de nit". "Les forces de l'ordre havien prohibit tota reunió de cristians durant les Olimpíades per evitar tensions i problemes d'imatge per a la Xina. Però un miler de fidels de la diòcesi de Zhengding, desafiant la prohibició, es van reunir el dia de l'Asunción de María (el 15 d'agost) a la catedral. La policia, per evitar conflictes, va ordenar al bisbe que celebrés missa, però sense sortir de l'Església", informa Asianews.it. Monsenyor Jia, de 73 anys, va passar 15 anys a la presó (de 1963 a 1978). Des de 1989 està sota control de la policia. En aquests anys ha estat arrestat i alliberat almenys dotze vegades, amb aquesta última detenció. En el passat, el Vaticà ha alçat la veu per demanar la seva llibertat. La seva diòcesi compta amb 110.000 catòlics, almenys 80 sacerdots i més de 90 religioses.

Monsenyor Jia ha creat un orfenat que atén a 100 nens, molts d'ells amb discapacitats. "L'orfenat necessita ajuda mèdica i financera", informa la Fundació Cardenal Kung.

Comentaris

Entrades populars