El viatge del protagonista

Aquest era el títol que teòricament, segons el propi Guy, havia de tenir el curs que he estat fent aquesta setmana i que va finalitzar ahir al migdia; i no el títol oficial amb el qual tota les persones que hi vam assistir creiem que tenia "La narrativa com a instrument educatiu".

Així, amb aquests dubtes, confusions i amb dues afirmacions veritables i una de falsa, que havíem d'exposar als nostres companys, va començar dilluns un viatge d'unes trenta hores cap a una dimensió desconeguda. Dic desconeguda perquè des del primer moment no vam estar segurs d'on ens portaria tot allò: canvis de títols, intervencions inesperades d'altres professors, punts d'algun tema (sobretot el referent a l'eina pedagògica i terapèutica) inacabat... Tot plegat una mica com si estiguéssim dins d'una pel.lícula de misteri. Per ser honestos he de dir que, pel que fa a la part (majoritària) de la narrrativa creativa d'autor, portada per Guy Meredith va ser excel.lent i molt enriquidora.
A través de capítols de "Fraiser", "El hijo de la novia" o "About a boy" vàrem descobrir el Món, el Personatges, l'Argument o el To d'una història. També a partir de narracions com la Ventafocs vàrem reescriure les nostres vides, la narrativa de la nostra vida.


Vàrem crear vides paral.leles en tres actes, tenint en compte el detonant o el Punt sense retorn, el Punt de gir o bé el Deep Shit Point fins arribar a la Solució i Final de la nostra història. Aquí en teniu un petit exemple del "deep Shit Point" de la pel.licula "About a boy".

Però aquest capítol de la Narrativa de la meva Vida hagués estat molt diferent, segurament menys creativa divertida i original, si no hagués conegut la Joana, l'Alexis i la seva bicicletofòbia, el Josep Mª o la Cristina un grup molt divers entre nosaltres però molt autèntic que va fer que el que en principi era l'assistència a un curs es transformés en un viatge personal molt autèntic.

Dedicat especialment a la Joana i a la Crispitulinga. :)

Comentaris

Cris ha dit…
Has fet una crònica excel·lent del curs! Ens hem excedit una mica de les 20 paraules que ens demanava el profe, però és que els 5 dies de curs han donat per molt! Gràcies per la dedicatòria!
Aina ha dit…
20 paraules eren massa poques per poder explicar tot el que vam passar. Hi ha experiències úniques jejeje...
Gràcies a tu!

Entrades populars