Yes we can


Sí nosaltres podem!

Era un credo escrit als documents que funden que declaraven el destí d'una nació. Era xiuxiuejat per esclaus i abolicionistes mentre cremaven una pista cap a llibertat. Era cantat per immigrants mentre partien de costes distants i pioners que empenyien cap a l'oest contra un desert implacable.Era la crida de treballadors que s'organitzaven; dones que agafaven els vots; un President que escollia la lluna com la nostra nova frontera .

Sí nosaltres podem cap a justícia i igualtat.

Sí nosaltres poden cap a l' oportunitat i prosperitat.

Sí podem curar aquesta nació.

Sí podem reparar aquest món.

Sabem que la batalla durarà molt de temps, però sempre cal recordar que res no pugui posar el que de la nostra manera, res pugui estar dret de la manera del poder de milions de veus que anomenen per a canvi. Se'ns ha dit que no podem fer això per un cor de cínics....

Se'ns ha demanat que parem per a una comprovació de realitat. Se'ns ha advertit sobre oferir la gent d'aquesta esperança falsa de nació. Però en la història improbable que és Amèrica, mai no hi ha hagut res fals sobre esperança. Ara les esperances de la nena que se'n va a una escola que s'esfondra a Dillon són les mateixes que els somnis del noi que s'assabenta als carrers de LA; ens recordarem que hi ha alguna cosa que passa a Amèrica; que no estem tan dividits com la nostra política suggereix; que som un gent; som una nació; i junts, començarem el pròxim gran capítol en la història americana amb tres paraules que faran que sonar des de costa fins a costa; des de la mar fins a mar que brilla. Sí. Nosaltres podem!.

(Fragments del discurs de Barack Obama- Yes we can)

Aquesta nit, és la gran nit. No crec, almenys no ho recordo cap elecció a president d'un país, que hagi creat tanta espectació com aquestes el.leccions americanes. Hem iniciat un comte enrera a un possible canvi de model, de mentalitat, de país... i fins i tot m'atreviria a dir de canvi d'ordre mundial si les previsions que s'han realitzat fins ara es materialitzen al finalitzar l'escrutini.

Serà interessant veure com Obama, si pot pujar al poder, pot canviar un país tant complex com és Estats Units.

No puc evitar fer un paral.lelisme entre Obama i Kennedy, les seves línies polítiques són bastant semblants i coincidents. Em fa por que s'assemblin massa, tots dos volen canviar un pais que en part, en el fons, no vol canviar perquè ja li va bé el seu sistema, em fa por que s'assemblin perquè per no voler canviar, Kennedy va morir assassinat un mes de novembre.

Comentaris

Entrades populars